Meteen naar de content

Handgemaakt in Nederland

Gratis levering in NL en BE

Neem contact op

5x Montessori in de kinderkamer!

5x Montessori in de kinderkamer!

Wat is Montessori?

‘Leer mij het zelf te doen.’

Dat is de kern van de Montessori leefstijl. Een kind ontwikkelt zich op zijn of haar eigen manier. Daarbij zijn er verschillende fases, waarbij je kind gevoelig is om iets te leren. Het is de kunst om op die verschillende fases in te spelen en de juiste omgeving en materialen te bieden die passen bij de ontwikkeling, zodat je kind wordt gestimuleerd om zichzelf te ontwikkelen.

Wij snappen dat een kind zichzelf wil ontwikkelen! En passen de omgeving van het kind met onze kindermeubels hierop aan! Hier inspireren we je om je kinderkamer in te richten volgens montessori vanuit onze collectie:

1. Stoeltje op peuter/kleuterhoogte

Wat is er nou beter en leuker dan een stoeltje waar je als peuter precies op past? Het stoeltje is zo licht dat je peuter of kleuter het stoeltje zelf mee kan nemen naar de plek waar hij of zij wil zitten! 

Stoeltje peuter hout

2. Houten speelmeubel

Of een houten speelmeubel waarop het meest leerzame speelgoed en de meest uitdagende materialen liggen die passen bij je ontwikkeling? Ons speelmeubel is precies op de juiste hoogte gemaakt en doordat er verschillende planken zijn kun je er verschillende materialen opleggen op verschillende hoogtes. Zo nodig je je kind uit om zelf iets te pakken om mee te spelen.

Speelmeubel Montessori kinderkamer houten wandkast

3. Boekenrek of boekenkist

Zelf een boekje pakken! Dat is het beste natuurlijk! Want als je kind zelf een boekje pakt is het vaak ook gemotiveerder om te luisteren als jij voorleest! Want het is een boek dat hem of haar zelf aanspreekt.

Of een kist waaruit je zelf het mooiste boek kunt halen!

Boekenkist, opbergbak kinderkamer montessori

Boekenrek kinderkamer 4 planken

4. babygyms

Babygyms prikkelen de zintuigen van je kind en stimuleren zo beweging en de oog-hand coördinatie!

Babygym multiplex met jungle hangers

5. Klimdriehoek

Wil je de motorische vaardigheden van je kind ondersteunen? Zet dan een klimdriehoek met glijbaan in de kinderkamer! Zo stimuleer je het actief spelen en ondersteun je de ontwikkeling van fysieke kracht en coördinatie.  

 

toddie.nl

Ons doel is om kinderen én ouders blij te maken met onze handgemaakte, houten producten. De kinderen, omdat onze producten helemaal aansluiten bij hun belevingswereld. En de ouders, omdat de producten ook heel mooi in het interieur passen.