Meteen naar de content

Handgemaakt in Nederland

Gratis levering in NL en BE

Neem contact op

19-09-2023

De Montessori speelgoedkast van Toddie!


Je hebt er vast wel van gehoord? De Montessori speelgoedkast! Goed voor de ontwikkeling van je kind! Dat weet iedereen. Maar wat zijn nou echt de voordelen van zo’n Montessori speelkast? We leggen het je uit:

1. Op kinderhoogte!
Deze kast is zo ideaal omdat hij op de juiste hoogte is gemaakt! Zo is deze heel toegankelijk. Je kind hoeft niet eerst een sprong te nemen om het speelgoed van die hoge plank te pakken. Het idee hierachter is simpel: kinderen kunnen zelfstandig dingen kiezen om mee te spelen, zonder dat ze om hulp moeten vragen. Hallo, onafhankelijkheid!

2. Het is niet zomaar een rommeltje
In een Montessori speelgoedkast vind je geen chaotische, overvolle speelgoedbakken. Oh nee, hier is alles netjes georganiseerd. Alles heeft zijn eigen plek, van de blokken tot de puzzels tot de knuffels. Kinderen leren niet alleen spelen, maar ook opruimen! Ja, je hoort het goed! Deze kast stimuleert het netjes terug zetten op de plek waar het speelgoed hoort. Heerlijk zo’n opgeruimde kamer!

3. Jij kiest het juiste speelgoed
Het grote voordeel! Jij kiest met welk speelgoed je kind speelt. Je richt de planken zelf in met speelgoed waarmee je kind zich goed kan ontwikkelen en dat past bij de fase waarin je kind zich bevindt.

4. Rust en concentratie
In een wereld vol afleidingen, biedt de Montessori speelgoedkast een rustige speelruimte. Kinderen kunnen zich concentreren op hun activiteiten zonder allerlei toeters en bellen om hen heen. Dat betekent diepere concentratie en meer betrokkenheid bij het spel.

Tot slot...
Dus, waarom zou je een Montessori speelgoedkast overwegen? Omdat het niet alleen een opslagoplossing is, maar een manier om het leren en spelen van je kinderen te verbeteren. Het moedigt zelfstandigheid, orde, creativiteit en concentratie aan, en laat kinderen op hun eigen manier de wereld ontdekken.

toddie.nl

Ons doel is om kinderen én ouders blij te maken met onze handgemaakte, houten producten. De kinderen, omdat onze producten helemaal aansluiten bij hun belevingswereld. En de ouders, omdat de producten ook heel mooi in het interieur passen.