Meteen naar de content

Handgemaakt in Nederland

Gratis levering in NL en BE

Neem contact op

Gastblog: Een kleine aanpassing, kan een grote verandering zijn - Lisanne Hegeman

Gastblog: Een kleine aanpassing, kan een grote verandering zijn - Lisanne Hegeman

Een kleine aanpassing, kan een grote verandering zijn.
Niets is leuker dan baby/kinderkamers inrichten. Zelf vind ik het belangrijk dat de babykamer mooi & sfeervol ingericht wordt, gezien je ook hier wel de nodige uurtjes doorbrengt, zowel overdag als ’s nachts.

Maar waar begin je met het inrichten? Voordat ik kinderen had, keek ik veel op Instagram & Pinterest. Bewaarde de afbeeldingen en kon hier uren naar kijken, verwijderen, en toch weer opslaan. Het is algemeen bekend dat je smaak kan veranderen in de loop der tijd.

Toen ik eenmaal zwanger was van mijn dochter Vayèn Beau, was ik iets minder met interieur bezig dan dat ik momenteel ben. Ik was zó enthousiast dat we/ik zwanger was, waardoor ik het niet kon laten om al snel alles aan te schaffen en in te richten. Echter toen Vayèn geboren was, vond ik de meubeltjes – het hele kamertje niet echt meer mijn smaak. Toch iets te impulsief geweest en te snel gekocht. 

Dus dat heb ik bij de tweede anders gedaan. Bodhi Jaxx werd geboren in februari ’21 en ik was in de tussentijd al meer met interieur bezig. Waardoor ik wist wat ik wilde. Ik vond het fijn als het slaapkamertje ietwat paste bij de rest van het huis. Stoer, tijdloos, warm – dit moest het worden. Het werd (minimaal) een jungle thema. Dit was overigens niet heel origineel, het leek wel een fase – iedereen heeft ineens een jungle kamer. Maar ach, veranderen kan altijd toch weer?

Over veranderen gesproken, als de basis van de meubels goed en neutraal zijn, dan is een kleine verandering al makkelijk toe te passen door bijvoorbeeld een ander vloerkleed, een ander dekbedovertrek en een ander wandlampje.

De kamer van Bodhi was dus eerst jungle thema, en koos ik voor het Monstera wandlampje, maar toch was ik na een half jaartje wat op uitgekeken op het thema 'jungle', het kriebelt al snel om dingen te veranderen – maar zoals ik eerder aangaf de meubels verander ik niet. Ik koos simpelweg voor een ander wandlampje: de raket, een opbergmand in de vorm van een raket en je krijgt totaal een andere sfeer op de kamer. Zoals je hieronder kunt zien:Ik deelde de slaapkamers van beide kindjes op mijn Instagram account (Vayèn haar slaapkamer was ook aangepast, omdat we verhuisd waren). En dit was niet onopgemerkt gebleven, mijn Instagram groeide snel – wat ik zo ontzettend tof vind! Ik deelde meer van onze woning om mijn stijl en inspiratie over te brengen, ben dit gaan combineren met lifestyle en heb er een erg leuke hobby bij.

De kamer van Vayen nu:Daarnaast heb ik nog een hobby gevonden – moodboards maken! Baby en kinderkamers vind ik zo onwijs leuk om in te richten & decoreren, waardoor ik eens aan de slag ben gegaan met verschillende bewerking/collage programma’s.En dit gaat nu zo leuk, dat ik wekelijks meerdere moodboards mag maken voor mensen.


Heel vaak gebruik ik de wandlampjes van Toddie in een moodboard. Deze zijn basic, kunnen makkelijk veranderd worden qua design, waardoor je een andere sfeer krijgt op de slaapkamer.

Daarnaast geeft het een fijn (nacht)licht & ziet het er gezellig uit en niet geheel onbelangrijk: ze hebben een leuke prijs/kwaliteit.

Ben je nou benieuwd naar verschillende moodboards, zou je er zelf eentje willen aanschaffen, kom je ergens niet uit bij het inrichten van je eigen baby of kinderkamer. Ik denk heel graag met je mee!

Liefs Lisanne
Interior by Hegeman

www.instagram.com/interior-by-hegeman
www.interior-by-hegeman.com

Hieronder zie je verschillende soorten moodboards die ik al heb gemaakt:

toddie.nl

Ons doel is om kinderen én ouders blij te maken met onze handgemaakte, houten producten. De kinderen, omdat onze producten helemaal aansluiten bij hun belevingswereld. En de ouders, omdat de producten ook heel mooi in het interieur passen.