Meteen naar de content

Handgemaakt in Nederland

Gratis levering in NL en BE

Neem contact op

Gastblog: Kinderkamer stijlvol inrichten - Steffanie Messemaker

Gastblog: Kinderkamer stijlvol inrichten - Steffanie Messemaker

Twee jaar geleden kwam er een nieuwbouwproject in de verkoop... Toevallig in een wijk, waar wij heel graag wilden wonen. Ik had ons een uur voor sluitingstijd ‘voor de grap’ ingeschreven, aangezien wij al een hele mooie eengezinswoning hadden. Je raadt het al.. ingeloot! Ik was er al snel over uit, maar mijn man moest er nog even over nadenken.. Het huis is helemaal op de toekomst gericht: warmtepomp (gasloos), zonnepanelen, kunststof kozijnen kortom; een huis waar we de komende jaren (bijna) geen onderhoud aan hebben. Dit gaf uiteindelijk de doorslag voor mijn man. Het nadenken over de indelingen en het inrichten kon beginnen! 

Nieuwe woning

Inspiratie 

Ik heb veel, maar dan ook echt, heel veel uren op mijn mobiel doorgebracht. Ik zocht op Instagram en Pinterest om inspiratie op te doen. Elke drie maanden had ik weer een ander idee over hoe ik het huis wilde inrichten. Mijn man werd helemaal gek. Ik had inmiddels al meer dan 30 vloerstalen in huis gehaald en waar kwam ik op uit? De eerste keuze natuurlijk!  

Mijn zoontje wilde heel graag een voetbalkamer. Het liefst een kamer in de stijl van de plaatselijke voetbalclub, maar dat ging mij net even te ver. De kleur van onze voetbalclub is namelijk fel oranje en zwart.

De kleur groen ging hij ook wel mee akkoord. Een hip voetbalbehangetje was niet te vinden. Ik heb een aantal bedrijven benaderd en één bedrijf had al wat op de plank liggen en is dit verder gaan uitwerken. Het resultaat is echt super tof. Mijn zoontje wilde ook heel graag een half hoogslaper. Ik hou van DIY projectjes, dus ik heb een bed van de IKEA gepimpt met latjes. Super eenvoudig! Hij heeft zijn eigen chillplek onder het bed en zijn speelgoed zit weggewerkt in lades.  

Kamer van Ryan met voetbal wandlamp

Mijn dochter is net zo veranderlijk als ik. Ik heb namelijk alles al voorbij horen komen. Een ballerina kamer, een K3 kamer, een barbie kamer.. Je kon het zo gek niet verzinnen. Uiteindelijk wilde ze graag een unicorn kamer. Hier kon ik mij wel in vinden. Mijn dochter is echt een meisje-meisje. De kleur was al snel uitgekozen.. roze! Mijn moeder heeft met plaklijsten twee lijsten op de muur gemaakt, welke we hebben mee geverfd in de muurkleur. Dit zorgt voor net even wat meer sfeer. Mijn dochter heeft heel veel speelgoed, dus ik wilde graag veel kastruimte om dit in op te bergen. Via een blog op internet heb ik weer een toffe IKEA hack gevonden. We hebben zelf een IKEA pax kast ingebouwd, met gouden regenboog deurknopjes. Helemaal in de style van de unicorn kamer. Een echte meisjesdroom. Ik wil stiekem zelf ook wel een nachtje in haar kamer slapen….

Kamer van Nova

 

Bang in het donker 

Mijn kinderen zijn bang in het donker. Het licht moet elke avond aan. Doe ik het licht stiekem 's avonds uit dan worden ze wakker. Op zoek naar leuke nachtlampjes dus..  

Via Instagram kwam ik uit op de pagina van Toddie. Ik was opslag verliefd op de houten handgemaakt nachtlampjes.

Wandlamp voetbal

Wandlamp hartje

Ze hadden ook nog eens een voetbal nachtlampje die helemaal binnen mijn style past. Bingo! Voor mijn dochter heb ik een hartje gekozen. De nachtlampjes zijn super makkelijk aan de muur te monteren. Ik heb er dimbare wifi lampenbollen ingedaan zodat ik het licht iets kan dimmen met mijn mobiel als de kinderen slapen. Ideaal! 

Ben jij benieuwd hoe mijn huis er verder uitziet, heb je vragen of wil jij mij blijven volgen? Je kunt mij vinden op instagram: @housefullofmess. 

Liefs, 

Steffanie 

 

 

toddie.nl

Ons doel is om kinderen én ouders blij te maken met onze handgemaakte, houten producten. De kinderen, omdat onze producten helemaal aansluiten bij hun belevingswereld. En de ouders, omdat de producten ook heel mooi in het interieur passen.