Meteen naar de content

Handgemaakt in Nederland

Gratis levering in NL en BE

Neem contact op

Wat voor lichtbron heb ik nodig voor mijn Toddie wandlamp?

Wat voor lichtbron heb ik nodig voor mijn Toddie wandlamp?

Welk lampje moet ik gebruiken in een wandlamp? Welke lichtsterkte is geschikt voor mijn kinderkamer? Welke fitting kan ik gebruiken in het nachtlampje voor mijn kind?

 

Voordeel van een LED-lamp

Allereerst adviseren wij altijd om een LED lamp te gebruiken. Dit is het meest veilig, want LED lampen worden niet heet. Verder zijn LED lampen energiezuinig en goed voor het milieu! Zo kun je ook je steentje bijdragen aan het milieu.  

 

Waar wil je het lampje voor gebruiken? Hoeveel Lumen moet ik gebruiken voor een leeslampje, nachtlampje of verlichting van de kamer?

Dat is de allereerste vraag die je jezelf moet stellen als je een lichtbron kiest. Waar wil ik mijn lampje voor gebruiken? Want je kunt een lampje voor verschillende doeleinden gebruiken: De een wil graag 's avonds gezellig nog even een verhaaltje voorlezen aan zoon of dochter, de ander wil graag dat de kamer beter verlicht is. En weer een ander wil graag dat het lampje de hele nacht aan kan staan, omdat een kind bang is in het donker.

 

Voor al deze doelen is er een lichtbron met de juiste lichtsterkte. De lichtsterkte wordt aangegeven in Lumen (op de verpakking staat dit aangegeven in 'lm'.) Lumen is de meeteenheid van het uitgestraalde licht van een lamp. Hoe hoger het aantal Lumen, hoe meer licht de lamp geeft.

 

Vroeger werd de lichtsterkte vaker aangegeven in Watt, maar met de komst van de LED lamp, wordt het aantal Lumen (lm) vaker aangegeven op de verpakking van de lamp. Hieronder een klein overzicht van hoeveel Lumen je ongeveer nodig hebt voor welk doel:

  • 50 tot 100 lm= Voor een nachtlampje die je 's nachts aan wilt laten; 
  • 200 tot 300 lm= Voor een leeslampje, om voor het slapen gaan een verhaaltje voor te lezen;
  • 400 tot 500 lm= Voor verlichting van de kamer.

Verder is het natuurlijk zo, dat hoe groter de kamer is, hoe meer Lumen je moet gebruiken om de kamer te verlichten. 

 

En dan is het ook handig om te kijken naar de vorm van het lampje. Want je wilt het liefste niet dat de lamp zichtbaar is. Daarom kiezen wij meestal niet voor een niet te hoog lampje. Maar eerder voor een lampje zoals deze:

LED lampje toddie

Verder past in onze lampjes de E14 fitting. 

toddie.nl

Ons doel is om kinderen én ouders blij te maken met onze handgemaakte, houten producten. De kinderen, omdat onze producten helemaal aansluiten bij hun belevingswereld. En de ouders, omdat de producten ook heel mooi in het interieur passen.