Meteen naar de content

Handgemaakt in Nederland

Gratis levering in NL en BE

Neem contact op

Hoe maak je een moodboard voor de kinderkamer?

Hoe maak je een moodboard voor de kinderkamer?

Een babykamer of kinderkamer inrichten! Er is echt niks leukers dan dat! Een heerlijk warm nestje creeëren voor jullie kleine wonder. De hele zwangerschap kon ik er wel over nadenken en ik kon niet vroeg genoeg beginnen! Een soort mentale voorbereiding op wat zou gaan komen was het, denk ik. Want de baby... die maakt het niks uit en ziet toch nog weinig op het begin van het mooie kleurtje op de muur, het zachte vloerkleedje en de indeling van de commode ;) Maar het is gewoon een fijn idee om het allemaal voor elkaar te hebben. Of je nu al maanden van tevoren aan het voorbereiden bent of alles lekker doet in de laatste maand van de zwangerschap. Doe het lekker op jouw manier! Maar hier een tip die wat rust kan geven in je hoofd bij het maken van een babykamer of kinderkamer... Maak een moodboard!

Hoe doe je dat?

Stap 1: Welke sfeer of thema kies je?

Je kunt van alles met het inrichten van een babykamer. Maar het moet wel een geheel vormen en bij elkaar passen. Zo zijn er verschillende thema's waar je uit kunt kiezen bijvoorbeeld: Oceaankamer, Junglekamer of Boskamer. Maar ook kun je denken aan een bepaalde stijl zoals: Japandi, neutrale aardetinten of een meer chique uitstraling. 

Stap 2: Kies de kleuren!

Je wilt niet dat het te druk wordt op de kamer, maar ook niet saai. Natuurlijk kies je voor meerdere kleuren. Want je doet nooit alles in 1 kleur. Kies maximaal 5 kleuren uit die je mooi vindt. Maar het mogen er ook minder zijn. Zorg dat de kleuren matchen en enigszins bij elkaar passen. En zorg dat de accessoires enz. die je kiest allemaal binnen je kleurenpalet vallen.

Stap 3: Kies voor een papieren moodboard of een digitaal moodboard

Het kan allebei! Misschien hou je van lekker knippen in tijdschriften en mama magazines. Of lekker makkelijk op je mobiel of laptop vanaf de bank. Je kunt bijvoorbeeld Canva gebruiken, Pinterest of PowerPoint. Of je download een speciale app voor het maken van collages. Het word je tegenwoordig heel makkelijk gemaakt.

Stap 4: Knippen en plakken

Ga ervoor! Iedereen kan dit! Niet alleen de interieur stylisten ;) Alles kan en alles mag. Zo lang jij het maar mooi vindt. Kies de kleur voor op de wand: behang of verf? Ga dan voor de grootste meubels en zorg dat de meubels een geheel vormen en bij elkaar passen. En vervolgens misschien wel het leukste deel: kies de accessoires! Dat leuke knuffeltje voor boven de commode, het schattige schilderijtje met een dierenprint, het aankleedkussen met een bijpassende hoes. Nog een tip: Zorg dat de hoes van het aankleedkussen matcht met het beddengoed! 

Stap 5: Past alles bij elkaar? Ben je tevreden?

Bekijk je moodboard even van een afstandje. Hoe ziet het eruit? Tevreden of de kleuren en de accessoires? Ontbreekt er nog wat? 

Klaar? Shoppen maar! 

Koop dan alles wat je in gedachten had en ga lekker aan de slag met het inrichten!

En natuurlijk iets dat je niet kunt missen! Het wandlampje! Neem eens een kijkje in ons assortiment van toddie. We hebben alle soorten en maten voor elke stijl. Zoek je nog een wandplank voor aan de muur? Die hebben we ook trouwens! En een boekenrekje of een wandkast waarin je de leukste dingen uitstalt? Die hebben we ook!

Hieronder voorbeelden van moodboards gemaakt door Lisanne Hegeman en Tanya van @kinderkamerstyling

 Wandlamp gitaar

Wandlamp zeepaard

Wandlamp bloem

Tafel en kinderstoeltjes set Wandlamp dino

Wandlamp maan

boekenrek

Wandlamp voetbal

Kom je er niet uit met het maken van een moodboard? @Lisanne.hegeman helpt je graag! Neem vrijblijvend contact op.

Ook @kinderkamerinspiratie helpt graag! Ze start binnenkort haar eigen bedrijf, maar denkt nu al graag mee!

 

 

 

toddie.nl

Ons doel is om kinderen én ouders blij te maken met onze handgemaakte, houten producten. De kinderen, omdat onze producten helemaal aansluiten bij hun belevingswereld. En de ouders, omdat de producten ook heel mooi in het interieur passen.